Olimpik Havuz Sporcularımıza Yabancı Dil Kursu;İçerisinde bulunduğumuz Covid-19 süreci sebebiyle uluslararası alandaki bir çok faaliyet iptal olmuş veya ertelenmiş durumdadır. Ayrıca tüm dünya sağlık çalışanlarının yoğun çabalarına rağmen henüz bir tedavi ya da korunma olanağı geliştirilememiş olan virüs sebebiyle gelecek dönemde yapılacak olan yarışma ve etkinlikler ile ilgili de belirsizlik süreci devam etmektedir.
Bu belirsiz süreci sporcularımızın hem performans hem de kişisel gelişimleri açısından daha etkili bir şekilde devam ettirebilmek adına kamp ve antrenman programlarımız yeniden düzenlenerek zihinsel gelişim antrenmanları ile ilgili ayrılan süre artırılmıştır. Hemen hepsi üniversite çağında olan Olimpik Havuz sporcularımızın özellikle yabancı dil gelişimi açısından desteklenmesi amacıyla kamp programı içerisine günde bir buçuk saat olacak şekilde İngilizce dersleri eklenmiştir.
Ülkemizde ilk Covid-19 vakasının görülmesinin ardından ara vermiş olduğumuz 2020 Olimpiyat Oyunları Hazırlık Kamplarımızın 01 Haziran 2020 günü Antalya’da tekrar başlaması ile birlikte İngilizce dersleride başlamış ve sporcularımız toplamda 36 saat ders görmüşlerdir. Temel dil kurallarının yanı sıra günlük hayatta karşılaşılan ihtiyaçlar ve sporcularımız için özellikle seyahat, konaklama ve yarışma sahası gibi belirli alanlarda kullanılan dil ve iletişim becerilerini artırma amaçlı eğitim verilmiştir. Antalya’da bulunan özel bir eğitim kurumunda İngilizce öğretmeni olarak çalışan yabancı uyruklu iki eğitmen tarafından verilen dersler süresince sporcularımızın gösterdiği gayret ve öğrenme motivasyonu sürecin çok daha etkili gelişmesini sağlamıştır.
İngilizce derslerinin yanı sıra yine Antalya’da bulunan özel bir eğitim kurumunda Türkçe öğretmeni olarak çalışan bir eğitmen tarafından sporcularımıza temel iletişim becerileri dersleri verilmiş, drama vb.. aktiviteler ile takım ruhu oluşturma çalışmaları yapılmıştır. Resmi yazışmalarda kullanılacak temel dil kuralları, dilekçe vb.. başvuru yöntemleri hakkında bilgi aktarımı yapılan sporcularımız için özellikle bireysel iletişim araçlarının doğru kullanılması, vücut dili ve doğru hitap etme gibi alanlarda ortak davranış geliştirme çalışmaları yapılmıştır.
Gün içerisinde ortalama 8 saat olarak planlanan fiziksel ve teknik gelişimi antrenmanlarının yanı sıra yukarıda belirtmiş olduğumuz aktiviteler için de en az iki saat gibi bir süre kamp programlarımıza dahil edilerek sporcularımızın zaman yönetimi ve bireysel planlama gibi alanlarda da gelişim göstermeleri beklenmiştir. Özellikle içerisinde bulundukları yaş grubu açısından hayati önem taşıyan günlük yaşamda önceliklerin belirlenmesi ve düzenli yaşam alışkanlıklarının kazandırılması açısından sporcularımız Milli Takım Psikoloğumuz ve teknik ekibimiz tarafından desteklenmektedir.
Milli sporcularımızın sadece performans gelişimini değil kişisel gelişimleri de dikkate alınarak kariyer yönetimi açısından uzak hedeflerin belirlenmesi ve her bir sporcu için doğru bir gelecek hazırlanması amacıyla çalışmalarımız sürdürülmektedir.
Türkiye Okçuluk Federasyonu